Глад за кадри за почистване на пътищата За по-големи санкции

...
 
Глад за кадри за почистване на пътищата За по-големи санкции
Коментари Харесай

По-високи глоби за калпави гуми

  Глад за фрагменти за разчистване на пътищата
За по-големи наказания за водачи на тежкотоварни коли, които карат с износени гуми, упорства министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. В момента по закон минималното условие за дълбочина на грайфера на гумата е 4 мм, само че не беше въведено задължението МПС-тата да се движат със зимни гуми.

Глобата за износени гуми е прекомерно ниска, с цел да накара водачите да вземат поради този аспект от подготовката на колите за зимата, счита районният министър. Той напомни, че в случай че през зимата колите не са с гуми с грайфер над 4 мм, глобата е от 50 до 150 лева „ Ако усредним 100 лв. за неизправна гума – примерно без какъвто и да е грайфер или с доста дребен, несъответствуващ на норматива. 6 гуми на тежкотоварния автомобил, примерно на влекача, 1000 лв. е приблизително гума за такова МПС – става 6000 лева Тези ниски наказания допускат лидерът да не купува и да не сменя гумите си “, счита Нанков.

Министърът разяснява работата на почистващите компании при снеговалежа от началото на тази седмица. Министърът регистрира, че е имало проблеми по автомагистралите " Хемус " и " Тракия ". В петък ще стане ясно кои компании ще бъдат глобени поради недобро разчистване на снега, който валя при започване на седмицата.

Дончо Атанасов предизвести, че сериозен проблем е неналичието на фрагменти в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), с които да се поддържа пътната мрежа. По думите му при 3200 машини са нужни над 6000 водачи. „ Няма по какъв начин, като стартира изобилен снеговалеж, 1000 км автомагистрали да бъдат на асфалт. Ние се стараем предвид на големия трафик на тежкотоварно придвижване, което е към 10 хиляди на денонощие през България, да поддържаме автомагистралите непрекъснато на асфалт “, счита шефът на УС на АПИ.

 

Проекти за 1,5 милиарда лева

стартирани за 7 месеца

За близо седем месеца от началото на мандата Министерство на регионалното развитие започва планове за 1,5 милиарда лева главно в пътния бранш. Почти 900 млн. лева е цената на оповестените тръжни процедури, а подписаните контракти са за над 452 млн. лева Строителството дружно с вътрешното ползване и износа са факторите, оказващи въздействие върху икономическия напредък, който по данни на Националния статистически институт през третото тримесечие на годината е близо 4%, уточни министърът. Зад тези числа стои освен публичният интерес, само че и обособени човешки ориси - до момента в който през 2016 година заетите в строителството са били 175 хиляди души, то през 2017 година с помощта на положителния бизнес климат те са към този момент 255 хиляди.

Виж всички публикации от Венцислав Генков-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР